ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ EUROBANK (2)
1004 αναγνώστες
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
19:43

   Εφόσον υπάρχουν αντιρρήσεις για την συγχώνευση της ΔΙΑΣ με την ΕΥΡΩΒ θα περίμενε κανείς πως η αναλογία θα ήταν με μεγάλο premium για τους μετόχους της ΔΙΑΣ, αφού στην ουσία θα έχαναν την κατοχή μιας εταιρείας επενδύσεων και θα έπαιρναν στα χέρια τους <<χαρτιά>> μιας τραπεζικής μετοχής με αμφισβητήσιμο ενεργητικό, με μηδενική κερδοφορία, με μηδενικό μέρισμα εδώ και χρόνια και με μια μετοχή που καταρρέει όλο και χαμηλότερα μήνα με τον μήνα εδώ και καιρό.

  

   Και τελικά ποια θα είναι η ανταμοιβή των παλαιών μετόχων μειοψηφίας της ΔΙΑΣ επενδυτικής. Ένα μεγάλο discount σε σχέση με την πραγματική αξία του ενεργητικού της.

   Βάση του δελτίου τύπου στις 22/10 η ΔΙΑΣ διαπραγματεύεται με discount 40% τους τελευταίους μήνες. Με την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής το discount ήταν 21% το τρίμηνο πριν την αναγγελία της συγχώνευσης. Τώρα το discount είναι ξανά πάνω από 40%.

 

   Γιατί ο επενδυτής να παραδώσει τις μετοχές της ΔΙΑΣ με ένα τεράστιο discount σε σχέση με την πραγματική της αξία και να λάβει μετοχές μίας αμφισβητήσιμης ποιοτικός ελληνικής τράπεζας ;

Σχετικές μετοχές:
ΔΙΑΣ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις