ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ EUROBANK (1)
1039 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
19:40

Εδώ και ένα μήνα παρακολουθούμε όλοι μας οι επενδυτές άλλη μια κατάφορη αδικία των επενδυτών μειοψηφίας.

 

Εμείς εδώ και καιρό έχουμε σταματήσει τις αναρτήσεις στο blog εδώ στο capital blogs αφού η χρηματιστηριακή αγορά αλλά και η πραγματική οικονομία έχει καταρρεύσει. Θα ήταν τελείως άκαιρο να δημοσιεύουμε <<επενδυτικές προτάσεις>> στους επενδυτές αφού το μέσο χαρτοφυλάκιο του έλληνα επενδυτή έχει μειωθεί 70 – 80 ή και 90%. Όμως θα πρέπει να φωνάξουμε όταν έχουμε κατάφορες αδικίες αλλά και στην ουσία ζημίες των μετόχων μειοψηφίας όπως στην περίπτωση της Centric.

 

Στις 22/10 τα Δ.Σ. της EFG Eurobank αλλά και της ΔΙΑΣ επενδυτικής ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση με απορρόφηση της επενδυτικής από την Eurobank με σχέση ανταλλαγής 6,2 μετοχές ΔΙΑΣ προς 1 μετοχή ΕΥΡΩΒ.

 

Για ποιο λόγο και με ποιο όφελος να συγχωνευτεί μια εταιρεία επενδύσεων με μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε διαφορετικό κλάδο ;

 

Μια εταιρεία επενδύσεων θα ήταν λογικό να συγχωνευτεί μια εταιρεία στον ίδιο κλάδο ώστε να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος αφού θα μειωνόντουσαν τα έξοδα διαχείρισης, θεματοφυλακής σε μια εταιρεία με μεγαλύτερο ενεργητικό. Σπάνια συναντάμε παγκοσμίως τέτοιου είδους συγχωνεύσεις αφού έτσι κάλλιστα μια εταιρεία επενδύσεων θα μπορούσε να συγχωνευτεί ή εξαγοραστεί από μια οποιαδήποτε εταιρεία όπως π.χ. μιας κλωστοϋφαντουργίας ή μιας εταιρείας παραγωγής τροφίμων.

 

Για ποιο λόγο ο επενδυτής μια εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου να <<υποχρεωθεί>> να κατέχει στο χαρτοφυλάκιο του μια μετοχή μιας συγκεκριμένης εταιρείας ;

 

Οι επενδυτές στις Ε.Ε.Ε.Χ. αλλά και στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια είναι κυρίως μακροπρόθεσμοι επενδυτές που δεν τους ενδιαφέρουν οι βραχυπρόθεσμες αλλά και οι μεσοπρόθεσμες διακυμάνσεις της αγοράς. Επενδύουν σε μετοχές Ε.Ε.Ε.Χ. ή Α/Κ γιατί θέλουν μια επαγγελματική διαχείριση αλλά και για να έχουν ένα μέρος της περιουσίας τους σε μετοχικές αξίες αλλά με μια διασπορά. Η διασπορά αυτή εξαλείφεται αφού πλέον μετά την συγχώνευση οι μέτοχοι της ΔΙΑΣ θα έχουν στην κατοχή τους μια και μόνο τραπεζική μετοχή.

 

Σχετικές μετοχές:
ΔΙΑΣ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις