ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΚ ΤΗΣ CENTRIC (1)
991 αναγνώστες
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010
19:08

Μετά από αρκετό καιρό αποφασίσαμε να επανέλθουμε στο blog. Ο λόγος που απέχουμε είναι ότι εμείς - όπως και όλοι οι άλλοι μικροεπενδυτές – παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και στην ελληνική οικονομία άπραγοι.

 

Τελικά επιβεβαιώθηκαν τα ποιο αρνητικά σενάρια. Βέβαια οι επιλογές που έχουμε προτείνει στο συγκεκριμένο blog έχουν κινηθεί καλύτερα σε σχέση με την αγορά. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε αναλυτικούς πίνακες με ανάλυση των προβλέψεων μας και εάν τελικά σταθεροποιηθεί η αγορά (αρκετά πιθανό) θα επανέλθουμε με νέες προτάσεις. Ένας ακόμα λόγος της αποχής είναι ότι όλους αυτούς τους μήνες οι πλειοψηφία των επενδυτών έγραφε νέες απώλειες σε σχέση ακόμα και τα χαμηλά του 2008-2009 έτσι θεωρήσαμε πως θα ήταν άκαιρο και προκλητικό να δημοσιεύουμε προτάσεις για … επενδυτικά κέρδη προς την κοινότητα των φίλων του capital blogs.

 

Έτσι φίλοι αναγνώστες και επενδυτές αποφασίσαμε να επανέλθουμε με συνεχείς δημοσιεύσεις για το θέμα της CENTRIC. Καθημερινά θα δημοσιεύουμε τις απόψεις μας σχετικά με την ΑΜΚ που θα υπερψηφιστεί (πιθανά) στην γενική συνέλευση της 20-7-2010.

 

Από ότι βλέπουμε στο internet η CENTRIC είναι μια εταιρεία με αρκετούς μικρομετόχους. Δυστυχώς όμως η διοίκηση της προσπαθεί να εφαρμόσει τακτικές του 1999.

 

Εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό έστω από αυτό το βήμα. Δεν έχουμε inside information αλλά θα σχολιάσουμε μόνο την δημόσια ενημέρωση που έχουμε όλοι μας από την εταιρεία.

 

Ο συγγραφέας του άρθρου έχει επενδυτική θέση στην εταιρεία. Δεν έχει σκοπό να ρευστοποιήσει τις μετοχές του τις επόμενες εβδομάδες. Ακόμα πιστεύει πως η παραπάνω εταιρεία είναι αρκετά υποτιμημένη αλλά αυτό που τον προβληματίζει είναι η επικείμενη ΑΜΚ.

Σχετικές μετοχές:
ΣΕΝΤΡ
Σχόλια

12/07 20:01  shareholder-cs
Αγαπητέ φίλε ελπίζω εχεις δει την προ ολίγου δημοσιοποιηση της παρέμβασης του ΣΕΔ στο θέμα.
Οπως βλέπεις, δεν είσαι ο μόνος που εχεις σοβαρούς προβληματισμούς για την επικείμενη ΑΜΚ και τους όρους της.
Η αλήθεια επίσης είναι οτι το επιχειρηματικό της αντικείμενο είναι άκρως υποσχόμενο και κερδοφόρο. Αυτό ομως προυποθέτει οτι το παραγόμενο κέρδος και η επαγώμενη υπεραξία θα πηγαίνει ισομερώς σε όλους τους μετόχους της εταιρείας και θα εφαρμόζεται χρηστη εταιρική διακυβέρνηση.
Αλλιως αν ακολουθούνται σκανδαλώδεις πρακτικές, η μετοχή δεν θα μπορεί να αντικατοπτρίσει τη πραγματική της αξία -που και κατά τη δική μου αντίληψη είναι σαφώς ψηλότερα-.
12/07 20:14  shareholder-cs
13/07 01:38  dimknaf
πολύ καλά κάνετε που ενδιαφέρεστε για την περιουσία σας και για ότι στραβό συμβαίνει...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις