ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
2117 αναγνώστες
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010
15:28

 

Από ότι θα θυμούνται οι φίλοι του μπλόγκ τακτικά δημοσιεύουμε αναλυτικούς πίνακες που αφορούν την πορεία των επενδυτικών προτάσεων σε μετοχές στο Ελληνικό χρηματιστήριο.
 
Σύντομα θα ενημερώσουμε τους πίνακες και θα τους δημοσιεύσουμε στο μπόγκ.
 
Οι ενεργές προτάσεις που έχουμε μέχρι και σήμερα είναι οι :
 
η μετοχή της εταιρείας ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε. (ΚΑΡΕΛ) με ημερομηνία δημοσίευσης 8/6/2009.
 
η μετοχή της εταιρείας ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS (ΒΟΥΣ) με ημερομηνία δημοσίευσης 6/7/2009.
 
 η μετοχή της εταιρείας A.S. COMPANY (ΑΣΚΟ) με ημερομηνία δημοσίευσης 26/12/2009.
 
Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στο μπλόγκ είναι οι προτάσεις μας να είναι στέρεες και με μια μακροπρόθεσμη λογική. Βασικά δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε την λαθεμένη στρατηγική (αρκετών μπλόγκς κυρίως του εξωτερικού) που για να καταφέρουν να έχουν μεγάλη επισκεψημότητα δημοσιεύουν καθημερινά νέες προτάσεις, έτσι αρκετά από αυτά μέσα διάστημα ενός έτους πιθανά να έχουν δημοσιεύσει και 100-200 διαφορετικές επενδυτικές προτάσεις (μέσα σε ένα έτος) που είναι αδύνατον ένας επενδυτής να έχει παρακολουθήσει και να έχει αξιολογήσει.
 
Ένας άλλος λόγος είναι ότι θέλουμε να αναδείξουμε αλλά και να αποδείξουμε στην ελληνική επενδυτική κοινότητα, ότι υπάρχουν επενδυτικές ιδέες που θα έχουν καλύτερη πορεία σε σχέση με την αγορά σε βάθος χρόνου. Γι΄αυτό τακτικά δημοσιεύουμε συγκριτικούς πίνακες της πορείας των προτάσεων μας σε σχέση με τον ΓΔ του ΧΑΑ.
 
Μερικά σύντομα σχόλια σε σχέση με τις προτάσεις μας :
 
Η μετοχή του ΚΑΡΕΛΙΑ δεν μας απογοήτευσε καθόλου παρά όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από το καλοκαίρι του 2009 έως σήμερα (απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, αύξηση φορολογίας στα τσιγάρα, θάνατος μέλους της οικογενείας Καρέλια). Μια πρόταση μας που δέχτηκε αρκετά αρνητικά σχόλια από φίλους του μπλόγκ. Με μια εντελώς επιφανειακή προσέγγιση θα λέγαμε πως κάθε σοβαρό ισχυρό χαρτοφυλάκιο θα πρέπει πάντα να έχει μια μακροπρόθεσμη θέση τουλάχιστον 100 τμχ. μετοχών της εταιρείας ΚΑΡΕΛΙΑΣ.
 
Η πρόταση μας σε σχέση με την εταιρεία ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS δεν τα πήγε καθόλου καλά. Όποιος γνωρίζει την εταιρεία ξέρει πολύ καλά ότι είναι μια <<ΚΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ>>. Όμως λόγο της κρίσης βλέπουμε κάποια προβλήματα και στα οικονομικά αποτελέσματα της, κάτι που αποτιμάτε και στην πορεία της μετοχής. Πιστεύουμε στην διοίκηση της εταιρείας, αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν όταν ομαλοποιηθεί και η αγορά.
 
Τέλος για την AS COMPANY περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης του 2009 και βασικά  την μερισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η διοίκηση της εταιρείας βάση των νέων δεδομένων.
Σχετικές μετοχές:
ΑΣΚΟ ΒΟΣΥΣ ΚΑΡΕΛ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις