ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010
1984 αναγνώστες
Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2010
14:58

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010
 
DOW JONES : +5 με +15%. Χαμηλό εντός έτους 9.000 μονάδες μόνο σε περίπτωση εξωγενών εκτάκτων γεγονότων όπως τρομοκρατικές επιθέσεις κλπ. Αρκετά χαμηλή μεταβλητότητα όλο το έτος πιθανά να κινηθεί όπως το Β’ εξάμηνο του 2009.
 
EUR / USD : Σε ένα λογικό range 1,35 με 1,65 € / $.
 
GOLD : Και για το έτος 2010 προβλέπουμε πως θα υπάρχει μια νέα μικρή αύξηση για 10τη συνεχόμενη χρονιά. Περισσότερο λόγο ότι είναι μια αρκετά hot επένδυση (μεγάλη ζήτηση για ETFs χρυσού, αρκετοί νέοι επενδυτές στα futures) και όχι για θεμελιώδεις ουσιαστικούς λόγους. Πιστεύουμε μια αύξηση γύρο στα 100-150 US$ να είναι εφικτή.
 
ΕΠΙΤΟΚΙΑ FED : Λόγω της σταθεροποίησης (και της μικρής ανάπτυξης) της αμερικάνικης οικονομίας τα επιτόκια της FED λογικά θα κινηθούν ανοδικά το Β΄ εξάμηνο του 2010 50 με 75 μονάδες βάσης.
 
ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΚΤ : Αύξηση 25 μονάδες βάσης μόνο εάν υπάρξουν ουσιαστικά σημάδια ανάπτυξης (και πληθωρισμού) στις Γαλλία – Γερμανία.
 
ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Αύξηση ανεργίας στην Ελλάδα αφού το κακό κλίμα θα συνεχιστεί.
 
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Αρκετά χαμηλός και το επόμενο έτος λόγο του κακού κλίματος.
 
ΑΚΙΝΗΤΑ : Μια μείωση 100 € / τ.μ. στις τιμές των κατοικιών θα είναι σε λογικά πλαίσια. Στις <<καλές κατοικίες>> δηλαδή απέναντι από πλατείες / σχολεία, τελευταίοι όροφοι, καλές περιοχές οι τιμές είναι σίγουρο πως και το 2010 δεν θα μειωθούν.
 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.Α. : Ερωτηματικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη γιατί υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες. Λογικά εφόσον προβλέπουμε μια αύξηση στα παγκόσμια χρηματιστήρια το ελληνικό χρηματιστήριο (λόγο και θεμελιώδων στοιχείων) θα μπορούσε να κινηθεί ανοδικά 10 με 30%. Όμως άμα τα μερίσματα προστεθούν στο φορολογητέο εισόδημα (έτσι φορολογούνται με υψηλότερους συντελεστές) ή τελικά η ελληνική οικονομία έχει μεγάλο πρόβλημα (πιθανή <<χρεοκοπία>>, έλεγχος και μέτρα από την Ε.Ε. ή το Δ.Ν.Τ.) τότε δυστυχώς το ελληνικό χρηματιστήριο όχι μόνο δεν θα κλείσει την χρονιά ανοδικά, αλλά θα είναι ένα από τα παγκόσμια χρηματιστήρια με την μεγαλύτερη πτώση μέσα στο έτος 2010.
 
ΠΟΡΕΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ Χ.Α.Α. :
 
ΤΡΑΠΕΖΕΣ : Over-perform μόνο άμα δεν έχουμε νέο γύρο ΑΜΚ.
ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛ/ΣΗ : Under-perform.
ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛ/ΣΗ : Under-perform.
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡ/ΚΑ – MICROCAP : Πολλές αναστολές διαπραγμάτευσης (τουλάχιστον 5) αφού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε αρκετές εισηγμένες εταιρείες. Όμως γιατί οι αποτιμήσεις σε αρκετές (βιώσιμες & κερδοφόρες) εταιρείες / μετοχές - μετά από τα τελευταία καταστροφικά έτη -  είναι πλέον μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες σίγουρα το 2010 οι εταιρείες με κεφαλαιοποίηση κάτω από 10 εκατ. ευρώ θα προσφέρουν αρκετές συγκινήσεις και θα υπάρξουν μετοχές ακόμα και με αποδόσεις άνω του +100%.
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ : Καπν. Καρέλιας, Βογιατζόγλου Systems, AS Company
 
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ :
ΟΠΑΠ, Centric, Moda Bagno, Eurobank Properties, Επενδυτικές με υψηλό discount.
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ :
 
NBG PREF 9% @ NYSE (symbol : NBG-PRA, NBG-PA)
η προνομιούχος μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε USD στην Νέα Υόρκη με μέρισμα πάνω από 10%
 
NEW ZEALAND TELECOM @ NYSE or AX (symbol : NZT@NYSE, TEL@AX)
εταιρεία τηλεπικοινωνιών με υψηλότατο μέρισμα +11%
 
CHINA AGRI BUSINESS @ OTC (symbol : CHBU.OB)
cash cow με μηδενικές υποχρεώσεις και πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με το P/BV
 
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΟ 2010 : OTC, HKSE, AUSTRALIA STOCK EXCHANGE
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις