ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ (2)
1515 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009
21:32

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ (2)

 

Παρακάτω ακολουθούν διάφορα σχόλια αναγνωστών που έχουν δημοσιευτεί στην στήλη του ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ στο EURO2DAY. Είναι ιδιαίτερα εύστοχα και πολλές φορές αποκαλύπτονται αρκετές αλήθειες. Αξίζουν συγχαρητήρια που δημοσιεύονται από το EURO2DAY γιατί μέσα στα σχόλια υπάρχουν ειδήσεις ή πληροφορίες που είναι αδύνατον να γραφούν από έναν δημοσιογράφο.

 

Στο άρθρο :

 

ΕΚΗΒΟΛΟΣ: Για ΕΝ.Α., FOLLI, ELMEC και ΒΙΟΧΑΛΚΟ

 

Ο ενας επενδυτής έγραψε...

27 Μαρτίου 2008, 10:19
Κρίμα

Οι εταιρίες, η ιστορία και το μέγεθος του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ αδικούνται απο τη συμπεριφορά των μετοχών του.

Και δεν εννοώ τώρα που έχουν πέσει οι τιμές

Την περίοδο 1999-2000 την πλήρωσα ακριβά και τα δυο τελευταία χρόνια ήταν σα να έχουν μπει σε κάποιες μετοχές και να κάνουν κουμάντο λόμπις.

Ποτέ δεν είχαν τη σοβαρότητα του Τιτάνα και άλλων εταιριων, ούτε ενδιαφέρθηκαν για τους επενδυτές τους

Κρίμα αλλά αυτή ειναι η αλήθεια

 

Το σχόλιο μας :

 

   Έχει απόλυτο δίκιο ποτέ οι μετοχές του ομίλου και ειδικότερα η ναυαρχίδα η ΒΙΟΧΑΛΚΟ είχε συμπεριφορά σε σχέση με τις παραδοσιακές καλές μετοχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Ποτέ μα ποτέ η ΤΡ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ο ΤΙΤΑΝΑΣ, ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, το ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είχαν τέτοια συμπεριφορά στο ταμπλό όπως η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Ποτέ δεν είχαν χάσει το 70 με 80% της αξίας τους για να βρεθούν κάτω από τα 3€ (ή το λεγόμενο χιλιάρικο παλαιότερα) ξεφτιλίζοντας οποιαδήποτε μετοχική αξία και πάνω από όλα πάντα με ισχυρά μερίσματα. Σίγουρα οι παραπάνω μετοχές είχαν και αυτές έντονες διακυμάνσεις κατά καιρούς αλλά στο τέλος ο μακροπρόθεσμος επενδυτής έμενε κερδισμένος από την τοποθέτηση του στις συγκεκριμένες μετοχές.

 

Στο άρθρο :

 

Η ΕΧΑΕ, οι νέες χρεώσεις & η αντίδραση της αγοράς

 

Ο leader έγραψε...

27 Μαρτίου 2008, 10:22
ερώτηση

Ολα αυτά αφορούν τους επαγγελματιες. Εμείς οι απλοί ιδιώτες πώς θα μαθαίνουμε πόσες συναλλαγές γίνονται στην ΕΤΕ και σε άλλες μετοχές, εκτος του ΧΑ;

Η μήπως δεν ενδιαφέρει πια κανέναν αν υπάρχει διαφάνεια για τον απλό επενδυτή;

Το σχόλιο μας :

 

   Ο φίλος έχει απόλυτο δίκιο. Στο χρηματιστήριο σχεδόν όλα τα στοιχεία που επεξεργαζόμαστε είναι πλασματικά να ένα απλό παράδειγμα (έτσι όπως οι παγκόσμιες επιτροπές κεφαλαιαγορών τα έχουν κάνει) πλέον δεν έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε τον όγκο συναλλαγών μιας μετοχής. Ο όγκος συναλλαγών είναι ένα μικρό μέρος μόνο που γίνετε καθαρά στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

 

Ο όγκος π.χ. της Κοινής μετοχής της Εθνικής Τράπεζας παράδειγμα θα έπρεπε να είναι :

 

Τζίρος στο ΧΑΑ + (τζίρος του ADR στο NYSE) + (τζίρος στις εναλλακτικές άλλες πλατφόρμες) + (τζίρος OTC) + (τζίρος στην Φρανκφούρτη) + (τζίρος στο Λονδίνο)

 

Στο άρθρο :

 

Η Σελόντα και το... ρεκόρ αποτυχημένων προβλέψεων

 

Ο manosx έγραψε...

2 Απριλίου 2008, 12:06
ΠΡΟΣ Κ. ΚΕΣΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

 ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΟΓΚΕΡΣ  ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ Κ ΚΕΣΑΡΙΕ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ 

Καλο θα ήταν να υπάρχουν και οι υποχρεώσεις κάθε εταιρίας. Πολλες μα παρα πολλές εταιρίες έχουν δυσβαστακτο δανεισμό όπου οι τόκοι καλυπτουν ακομη και τα EBIDTA. Επειδή τετοια χαρακτηριστικά έχουν και "καθως πρεπει" κυρίες ΠΡΟΣΟΧΗ εαν αποφασισεται να αγοράσετε καποια ΔΕΙΤΕ οπωσδηποτε τις υποχρεώσεις σε σχέση με την ικανοτητα αποπληρωμής των τόκων. Συντομα θα βοηθησω περισσοτερο επ'αυτου.  Ενας "τεμπελικος" τρόπος είναι να δουμε εαν δίνει μέρισμα "ικανοποιητικό" σε σχέση με τα κέρδη. Αυτο είναι μια ενδειξη(απλη ενδειξη , οχι πανακια) για το εαν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ταμείο μπορεί να στηρίξει τις  κερδοφορίες που ανακοινωνονται! Βεβαια ορισμενες για να μας ρίξουν σταχτη στα μάτια ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ για να μας δώσουν "μερισμα" με ολεθρια αποτελεσματα για την μελλοντική πορεια της μετοχής. Εαν το ταμπλώ πάει καλά και τις επόμενες ημέρες και αποφασισουμε να μπουμε μέσα ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΣΑΠΑΚΙΑ που είναι στολισμένα σαν νύφες με κουμπαρους διαφορους!

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΟΥ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ  ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΕΤΕΡΙΩΝ ΣΤΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟFYGOYME KOROIDIA TON ΕΤΕΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το σχόλιο μας :

 

   Είναι λίγο άδικος σε σχέση με τα άτομα που γράφουν στα blogs. Εξάλλου ο G.K. είναι από τους πρώτους (πιθανά ο πρώτος) που έχει κάνει blog / site και έχει γράψει 5-10 σωστές απόψεις. Όσο αφορά την δυνατότητα αποπληρωμής των τόκων είναι ένας βασικός παράγοντας που ακόμα και στο εξωτερικό οι αναλυτές δεν λαμβάνουν υπόψη τους.

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΒΙΟΧΚ ΕΛΛ ΕΤΕ ΣΕΛΟ ΤΙΤΚ ΤΙΤΠ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις