ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 30/9/09 (3)
1348 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009
09:07

MARFIN INVESTMENT GROUP (ΜΙΓ) :

 

Όποιος μελετήσει τα οικονομικά αποτελέσματα θα κατανοήσει ότι πλέον έχουν σίγουρα χαθεί 2-3 δις. ευρώ τα τελευταία χρόνια από την συνολική αξία του ομίλου (μετά την ΑΜΚ). Πλέον τα ίδια κεφάλαια του ομίλου (μείον δικαιώματα μειοψηφίας) έχουν μειωθεί στα 4 δις ευρώ μείον 2,5 δις ευρώ που αφορούν υπεραξίες των επιχειρήσεων που έχουν εξαγοραστεί και άυλα περιουσιακά στοιχεία του ενεργητικού. Δηλαδή τα πραγματικά ίδια κεφάλαια είναι γύρο στο 1,5 δις ευρώ . . . τώρα και η κερδοφορία είναι πενιχρή σε σχέση με το μέγεθος της εταιρείας.

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε. (ΚΑΕ) :

 

Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να είναι ισχυρά. Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι τρίμηνο με τρίμηνο ο τζίρος δεν έχει κανένα σημάδι κόπωσης. Τζίρος 3Q09 199,122 εκατ. ευρώ και τζίρος 3Q08 195,061 εκατ. ευρώ. Αυτό που πιστεύουμε είναι σταδιακά (αφού η εταιρεία έχει ισχυρό cash flow) να κάνει απομόχλευση του ισολογισμού με μείωση του τραπεζικού δανεισμού.

 

ΕΥΑΘ (ΕΥΑΠΣ) :

 

Ισχυρά αποτελέσματα και για την εταιρεία ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Τζίρος 57,675 εκατ. ευρώ (από 55,923 εκατ. ευρώ) και κέρδη 14,104 εκατ. ευρώ από 11,239 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο. Ταμείο 13,233 εκατ. ευρώ με τραπεζικές υποχρεώσεις γύρο στα 2,5 εκατ. ευρώ. Υγιείς αποτελέσματα γι΄αυτό και η εταιρεία είναι μια περιζήτητη νύφη.

Σχετικές μετοχές:
ΕΥΑΠΣ ΚΑΕ ΜΙΓ
Σχόλια

11/12 11:56  ΙΝΛΟΤΑΚΙΑΣ
Ευαπς αρκει να δουλεψουν αυτοι που μπηκαν και οχι να κλεψουν!1
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις