ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 30/9/09 (2)
1011 αναγνώστες
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009
14:39

ΖΑΜΠΑ Α.Ε. (ΖΑΜΠΑ) :

 

Μεγάλη μείωση τζίρου από 4,325 εκατ. ευρώ (1/1 – 30/9/08) στα 1,780 εκατ. ευρώ (1/1 – 30/9/09). Πάντα το ζουμί σε αυτή την μετοχή / εταιρεία είναι τα ταμιακά διαθέσιμα που έχουν φτάσει στο ποσό των 12,356 εκατ. ευρώ στις 30/9/09. Κάποια στιγμή δεν πρέπει να γίνει η εκμετάλλευση τους ; Το κέρδος από τους τόκους στο εννεάμηνο ήταν 274.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι τα κέρδη μετά από φόρους είναι 184.000 άρα η εμπορική δραστηριότητα των κλιματιστικών είναι με μικρές ζημιές. Εξάλλου εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη εμπορική δραστηριότητα κινείτε κυκλικά με αποτελέσματα οριακά θετικά ή αρνητικά.  Όσοι παρακολουθούν την συγκεκριμένη μετοχή γνωρίζουν ότι η τελική ετήσια κερδοφορία και αντίστοιχα το μέρισμα της εταιρείας είναι αποτέλεσμα των τόκων που εισπράττονται λόγω των τεράστιων ταμειακών διαθέσιμων.

 

ΕΤΕΜ Α.Ε. (ΕΤΕΜ)

 

Και εδώ δύσκολα τα πράγματα όπως γενικότερα σε όλο τον κλάδο. Μεγάλη μείωση τζίρου -38 % και παράλληλα αρκετά μεγάλες ζημιές -5,450 εκατ. ευρώ σε net profit minus minorities. Όμως ο παράγοντας που μας προβλημάτισε είναι ο εξής ότι παρά την μείωση του τζίρου κατά 38 % οι εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις μειώθηκαν μόνο κατά -2,85 % από την 31/12/08 ένα στοιχείο καθόλου καλό . . .

Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕΜ ΖΑΜΠΑ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις