ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 30/9/09 (1)
2900 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009
19:00

MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (ΜΛΣ)

 

Αρκετά καλά αποτελέσματα. Παράλληλα διαβάζοντας την σελίδα 46 της οικονομικής κατάστασης διαβάζουμε το εξής ικανοποιητικό στοιχείο ότι ο συνολικός αριθμός ιδίων μετοχών είναι 400.000 τμχ. συνολικής αξίας αγοράς 417.148 € όμως η αξία των μετοχών που κατείχε η εταιρεία στις τιμές της 30/9/09 ήταν 788.000 €. Προσοχή μεγάλη στα αϋλα γιατί η εταιρεία από ότι διαπιστώνουμε εδώ και χρόνια περνά αρκετές δαπάνες σαν αγορές αϋλων παγίων στοιχείων. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση των αϋλων στο ποσό των 7,485 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση της εταιρείας μετά την αφαίρεση των αϋλων είναι στα 7,137 εκατ. ευρώ από τα 14,622 εκατ. ευρώ.

 

MIG REAL ESTATE (ΜΙΓΡΕ)

 

Μικρό σχετικά REIT και γενικότερα μικρότερη διασπορά των ακινήτων. Γενικότερα όμως τα οικονομικά στοιχεία και η απόδοση της εταιρείας είναι θετικά και σε χαμηλότερα επίπεδα της τιμής της μετοχής πιθανά να υπάρχει επενδυτική ευκαιρία. Αύξηση στα έσοδα από μισθώματα και στην κερδοφορία αντίστοιχα.

 

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS (ΠΛΑΙΣ)

 

Μείωση ενοποιημένου τζίρου κατά -10%. Πιστεύουμε πως είναι αρκετά λογική η μείωση μέσα σε αυτή την τελευταία καταστροφική χρονιά. Μεγάλη μείωση και της κερδοφορίας στα 1,154 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ για 1/1-30/9/09 και 1/1-30/9/08 αντίστοιχα. Θετικό είναι ότι ο τζίρος σιγά – σιγά ανακάμπτει και το τελευταίο τρίμηνο ήταν μόνο -2,55% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.

Σχετικές μετοχές:
ΜΙΓΡΕ ΜΛΣ ΠΛΑΙΣ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις