ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑLPHA BANK
1422 αναγνώστες
Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009
00:05

Παρακάτω βλέπουμε το μετοχολόγιο της ALPHA BANK βάση του ενημερωτικού δελτίου :

 

 

Οι μετοχές με δικαιώματα ψήφου είναι 410.976.652, ο άνθρωπος που διοικεί αυτόν τον οργανισμό έχει ποσοστό 3,04 % αφού είναι κάτοχος 12.500.000 μετοχών :

 

 

Τόσα χρόνια στο χρηματιστήριο με τόσα upside / down στην συγκεκριμένη τράπεζα ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως δεν έχει εξαγοραστεί σχετικά εύκολα. Πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο φημών αλλά από την κατάληξη τους φάνηκε πως δεν ήταν σοβαρές.

 

Πραγματικά μετά από τόσες ΑΜΚ, αλλαγές στην τιμή της μετοχής, διανομές μεγάλων μερισμάτων, εισόδους & εξόδους μεγάλων ξένων και ελλήνων θεσμικών πως γίνετε ο συγκεκριμένος πρόεδρος να είναι μετά από τόσα χρόνια ακλόνητος σε μια τράπεζα με μόνο το 3,04 % των μετοχών ;

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ
Σχόλια

09/11 10:13  favlos
Εσύ πιστεύεις ό,τι για κάποιο λόγο δεν θα έπρεπε να είναι Πρόεδρος και ό,τι θα έπρεπε να κατέχει κάποιο μεγάλο ποσοστό για να νομιμοποιείται?

(υπάρχουν και μέτοχοι με ικανά ποσοστά επί τού συνόλου που στηρίζουν την Προεδρία του ανθρώπου)
09/11 11:48  jgeorg
Παντως ο συγκεκριμενος προεδρος θεωρηται "ξεπερασμενος" και "συντομα" θα παρει ποδι.

Καθυστερημενα ανοιξε τις κανουλες για να μπει στο παρτι υπερδανεισμου των Ελληνων οταν η eurobank ειχε ηδη "εκτοξευτει". Και καθυστερημενα πηρε χαμπαρι την κριση αφου μεχρι το πρωτο τριμηνο του 2008 αγοραζε μετοχες πανω απο τα 20ευρώ ενω σαν τραπεζα την πιστωτικη κριση την αντιληφθηκε το φθινοπωρο του 2008 και αρχισε να λαμβανει "αμυντικα" μετρα. Φυσικα απο τις μεγαλες Ελληνικες τραπεζες εχει τον ποιο "τρυπιο" ισολογισμο.
09/11 19:17  dimidim
Ξεπερασμενος;
ποιος; ο κωστόπουλος;
Ποσα πηρες για να τα πεις αυτα;
να παρει ποδι; απο που;
και ποιος θα τον κουνησει;

Μαλλον πρέπει να εισαι νεος στο θεμα ελληνικο χρηματιστήριο... και αν οχι τοτε σιγουρα εισαι κακοπροαίρετος. εκτος και αν εννοεις οτι λογο ηλικιας αποφασίσει ο ιδιος να φυγει... αλλα τοτε η τραπεζα θα εχει προβλημα. μεγαλο...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις