ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 30/6/09 (2)
1109 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009
23:59

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 30/6/09 (2)

 CROWN HELLAS CAN Α.Ε. (ΕΛΑΣΚ) :
 
Σταθερότητα στον τζίρο της εταιρείας (+0,4% ο όμιλος). Μείωση της κερδοφορίας από 11,09 εκατ. ευρώ στα 9,652 εκατ. ευρώ. Μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και το ζητούμενο στην εταιρεία είναι πως θα χρησιμοποιηθούν τα χρηματικά διαθέσιμα που έχουν συγκεντρωθεί κυρίως στον όμιλο (δηλαδή στην Ισπανική θυγατρική) 70,836 εκατ. ευρώ. Για φορολογικούς και διάφορους λόγους πιθανά να είναι ασύμφορη η διανομή αυτό των χρημάτων σε μερίσματα στην ελληνική μητρική. Ένα άλλο σενάριο που θα ήταν ενδιαφέρον θα ήταν το spin off της Ισπανικής εταιρείας.
 
ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΚΟΡΡΕΣ) :
 
Αύξηση της κερδοφορίας στα 3,021 εκατ. ευρώ από 2,643 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2008 σε επίπεδο ομίλου. Όμως αυτό που προβληματίζει είναι ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2009 12,590 εκατ. ευρώ από 14,342 εκατ. ευρώ. Μεγάλος προβληματισμός γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν growth story.
Ποιο είναι το σκεπτικό της εταιρείας και ρευστοποίησε τις ίδιες μετοχές στην μέση τιμή των 5,18 ευρώ (συνολικό έσοδο 582.048 ευρώ) ενώ το κόστος αγοράς ήταν 581.999 ευρώ;
 
ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. (ΠΕΤΡΟ) :
 
Διαβάζουμε στην οικονομική έκθεση τα εξής :
΄΄...πάντως, αν και ο μήνας Ιούνιος, ήταν όπως προαναφέρθηκε, ενθαρρυντικός, το κλίμα αναστράφηκε εκ νέου τον Ιούλιο και η αγορά επανήλθε στα ίδια αποθαρρυντικά επίπεδα με τους αρχικούς μήνες του έτους.΄΄
Παρά την μεγάλη πτώση του τζίρου στα 38,549 εκατ. ευρώ (54,421 εκατ. ευρώ Α΄εξαμ.08) ο όμιλος κατάφερε να εμφανίσει κέρδη 1,131 εκατ. ευρώ. Κυρίως της μείωσης των εξόδων διαθέσεως και των χρηματοοικονομικών δαπανών (τόκοι).
Πραγματικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ώστε εάν η συγκεκριμένη εταιρεία μετά από 2-3 έτη καταφέρει να επανέλθει στα επίπεδα των χρήσεων 2007-2008 και παράλληλα επανέλθει η υψηλή διανομή μερίσματος προς τους μετόχους.
Σχετικές μετοχές:
ΕΛΑΣΚ ΚΟΡΡΕΣ ΠΕΤΡΟ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις