ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
LEVERAGED ETFs (3)
1697 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009
14:23

 

Σχετικά άρθρα :
 
από το investopedia.com
 
Διάφορα ιστορικά για τα leveraged ETFs και μερικά ενδιαφέροντα απλά παραδείγματα για τον τρόπο λειτουργίας τους.
 
από το investopedia.com
 
Ξανά διάφορα παραδείγματα και μια μικρή παρουσίαση των Pro Shares Leveraged ETFs.
 
από το Seeking Alpha
 
Κατά πόσο η μακροπρόθεσμη χρήση Leveraged ETFs θα επιφέρει τις προσδοκούσες αποδόσεις.
 
από την Wall Street Journal
 
Τεχνικές / προβλήματα / μεταβλητότητα κατά την διάρκεια του day trading σε Leveraged ETFs.
 

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ LEVERAGEDETFs
 1.  
Πλέον αρκετά προϊόντα στην αγορά.
 1.  
Αρκετά προϊόντα που επενδύουν (με μόχλευση) και αντίθετα στον υποκείμενο τίτλο / δείκτη.
 1.  
Παλαιότερα για να κάνει κάποιος επενδυτής μία κίνηση όπως : X2 shortτην κίνηση του DOWJONES 30 θα έπρεπε να ανοίξει λογαριασμό παραγώγων στα ξένα χρηματιστήρια, να μελετήσει τα τρόπο λειτουργίας των futures & options, να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του margin στα futures, να κάνει rollover μετά από κάθε λήξη του συμβολαίου του και παράλληλα να επιβαρυνθεί με πολλές προμήθειες. Πλέον έχει την δυνατότητα να επιλέξει να αγοράσει απευθείας το Leveraged Short X2 ETF πάνω στον δείκτη που διαπραγματεύεται και κινείται όπως μια απλή μετοχή.
 1.  
Αρκετά Leveraged ETFs και σε προϊόντα, Α΄ Υλες που παλαιότερα ήταν σχεδόν αδύνατο να κερδοσκοπήσει / επενδύσει ο απλός επενδυτής πάνω σε αυτά.
 1.  
Διαπραγματεύονται κοντά στην πραγματική τους αξία και όχι με μεγάλο discountόπως τα close end funds.
 1.  
Δυνατότητα για day – trading.

 

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ LEVERAGEDETFs
 1.  
Προσοχή στις προμήθειες της εταιρείας που διαχειρίζεται το ETF.
 1.  
Πολλά από τα παραπάνω ETFs  δεν έχουν μεγάλο καθημερινό όγκο συναλλαγών. Σε περίπτωση μεγάλης θέσης πιθανά να υπάρξει δυσκολία στην ρευστοποίηση της.
 1.  
Αρκετά προβλήματα στην περίοδο του banned short selling rule στα leveraged short ETFs πάνω σε μετοχές, ειδικότερα στον χρηματοοικονομικό τομέα.
 1.  
Πολλά ETFsδεν έχουν θέσεις long ή shortπ άνω σε μετοχές ή στον υποκείμενο δείκτη που βασίζονται αλλά έχουν θέσεις σε σύνθετα swaps. Αυτό πιθανά σε περίπτωση ανωμαλίας της αγοράς να μην επιφέρει την ανάλογη απόδοση.
 1.  
Τα Leveraged ETFs ακολουθούν την ΗΜΕΡΗΣΙΑ κίνηση του υποκείμενου τίτλου / προϊόντος Χ2 ή Χ3 φορές. Πιθανά σε βάθος χρόνου η μεταβολή τους να έχει αρκετά μεγάλη απόκλιση σε σχέση με την πραγματική κίνηση του υποκείμενου τίτλου / προϊόντος.

 
Ελπίζω πως η παραπάνω ανάλυση να βοηθήσει αρκετά τους φίλους επενδυτές. Καλό είναι κάποιος να διαβάσει τα σχετικά άρθρα και θα ανακαλύψει διάφορες λεπτομέρειες / δυσλειτουργίες / ανωμαλίες σε σχέση με την χρήση των leveraged ETFs. Όποιος επενδύσει στα συγκεκριμένα προϊόντα πρέπει να είναι απόλυτα εξοικειωμένος με τον τρόπο λειτουργίας τους. Ακόμα σε πρώτη φάση πρέπει ο επενδυτής να φτιάξει έναν πίνακα (του υποκείμενου προϊόντος) και να κάνει σύγκριση τον αποτελεσμάτων σε σχέση με τα εξής :
 
1)       Τον υποκείμενο τίτλο στην spotαγορά (κόστος αγοράς τίτλου + προμήθειες).
2)       Τον υποκείμενο τίτλο στην spotαγορά με margin(κόστος αγοράς τίτλου + προμήθειες + κόστος δανεισμού).
3)       Το future του υποκείμενου τίτλου (margin των futures συμβολαίων + προμήθειες + κέρδη / ζημιές στο κλείσιμο του συμβολαίου).
4)       Το leveraged ETF του υποκείμενου τίτλου (κόστος αγοράς ETF + προμήθειες).
 
Με τον παραπάνω τρόπο θα μελετήσει την μεταβολή και τις ιδιαιτερότητες του κάθε προϊόντος.
 
 
 
 
 
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις