ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ
16874 αναγνώστες
Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011
20:14

Όλοι οι επενδυτές προβληματίζονται σε σχέση με τα συμβαίνοντα στην Alapis. Πλέον η μετοχή σε νέα χαμηλά και με κεφαλαιοποίηση λίγο ποιο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το http://www.alapis.info/ μια πιθανή κίνηση μετοχικού ακτιβισμού.

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΑΠΙΣ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
1518 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010
14:41

Για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο Βασίλειος Κλέτσας από Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙΑΣ ΕΠΕΝΔ;

 

Μήπως για λόγους ευθιξίας , για την κατάφορη αδικία στην συγχώνευση της ΔΙΑΣ με την EFG EUROBANK ;

 

Γιατί η διοίκηση της ΔΙΑΣ δεν ακολούθησε την τακτική που ακολουθούν οι εταιρείες EUROLINE ΕΠΕΝΔ. & INTERINVEST ΕΠΕΝΔ.όπου πλέον εξαλείφετε το discount αφού θα μετατραπούν σε Αμοιβαίο Κεφάλαιο ;

 

Σχετικές μετοχές:
ΔΙΑΣ ΕΛΑΙΝ ΙΝΤΕΡ
Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1066 αναγνώστες
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
19:43

   Εφόσον υπάρχουν αντιρρήσεις για την συγχώνευση της ΔΙΑΣ με την ΕΥΡΩΒ θα περίμενε κανείς πως η αναλογία θα ήταν με μεγάλο premium για τους μετόχους της ΔΙΑΣ, αφού στην ουσία θα έχαναν την κατοχή μιας εταιρείας επενδύσεων και θα έπαιρναν στα χέρια τους <<χαρτιά>> μιας τραπεζικής μετοχής με αμφισβητήσιμο ενεργητικό, με μηδενική κερδοφορία, με μηδενικό μέρισμα εδώ και χρόνια και με μια μετοχή που καταρρέει όλο και χαμηλότερα μήνα με τον μήνα εδώ και καιρό.

  

   Και τελικά ποια θα είναι η ανταμοιβή των παλαιών μετόχων μειοψηφίας της ΔΙΑΣ επενδυτικής. Ένα μεγάλο discount σε σχέση με την πραγματική αξία του ενεργητικού της.

   Βάση του δελτίου τύπου στις 22/10 η ΔΙΑΣ διαπραγματεύεται με discount 40% τους τελευταίους μήνες. Με την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής το discount ήταν 21% το τρίμηνο πριν την αναγγελία της συγχώνευσης. Τώρα το discount είναι ξανά πάνω από 40%.

 

   Γιατί ο επενδυτής να παραδώσει τις μετοχές της ΔΙΑΣ με ένα τεράστιο discount σε σχέση με την πραγματική της αξία και να λάβει μετοχές μίας αμφισβητήσιμης ποιοτικός ελληνικής τράπεζας ;

Σχετικές μετοχές:
ΔΙΑΣ
Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1098 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
19:40

Εδώ και ένα μήνα παρακολουθούμε όλοι μας οι επενδυτές άλλη μια κατάφορη αδικία των επενδυτών μειοψηφίας.

 

Εμείς εδώ και καιρό έχουμε σταματήσει τις αναρτήσεις στο blog εδώ στο capital blogs αφού η χρηματιστηριακή αγορά αλλά και η πραγματική οικονομία έχει καταρρεύσει. Θα ήταν τελείως άκαιρο να δημοσιεύουμε <<επενδυτικές προτάσεις>> στους επενδυτές αφού το μέσο χαρτοφυλάκιο του έλληνα επενδυτή έχει μειωθεί 70 – 80 ή και 90%. Όμως θα πρέπει να φωνάξουμε όταν έχουμε κατάφορες αδικίες αλλά και στην ουσία ζημίες των μετόχων μειοψηφίας όπως στην περίπτωση της Centric.

 

Στις 22/10 τα Δ.Σ. της EFG Eurobank αλλά και της ΔΙΑΣ επενδυτικής ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση με απορρόφηση της επενδυτικής από την Eurobank με σχέση ανταλλαγής 6,2 μετοχές ΔΙΑΣ προς 1 μετοχή ΕΥΡΩΒ.

 

Για ποιο λόγο και με ποιο όφελος να συγχωνευτεί μια εταιρεία επενδύσεων με μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε διαφορετικό κλάδο ;

 

Μια εταιρεία επενδύσεων θα ήταν λογικό να συγχωνευτεί μια εταιρεία στον ίδιο κλάδο ώστε να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος αφού θα μειωνόντουσαν τα έξοδα διαχείρισης, θεματοφυλακής σε μια εταιρεία με μεγαλύτερο ενεργητικό. Σπάνια συναντάμε παγκοσμίως τέτοιου είδους συγχωνεύσεις αφού έτσι κάλλιστα μια εταιρεία επενδύσεων θα μπορούσε να συγχωνευτεί ή εξαγοραστεί από μια οποιαδήποτε εταιρεία όπως π.χ. μιας κλωστοϋφαντουργίας ή μιας εταιρείας παραγωγής τροφίμων.

 

Για ποιο λόγο ο επενδυτής μια εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου να <<υποχρεωθεί>> να κατέχει στο χαρτοφυλάκιο του μια μετοχή μιας συγκεκριμένης εταιρείας ;

 

Οι επενδυτές στις Ε.Ε.Ε.Χ. αλλά και στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια είναι κυρίως μακροπρόθεσμοι επενδυτές που δεν τους ενδιαφέρουν οι βραχυπρόθεσμες αλλά και οι μεσοπρόθεσμες διακυμάνσεις της αγοράς. Επενδύουν σε μετοχές Ε.Ε.Ε.Χ. ή Α/Κ γιατί θέλουν μια επαγγελματική διαχείριση αλλά και για να έχουν ένα μέρος της περιουσίας τους σε μετοχικές αξίες αλλά με μια διασπορά. Η διασπορά αυτή εξαλείφεται αφού πλέον μετά την συγχώνευση οι μέτοχοι της ΔΙΑΣ θα έχουν στην κατοχή τους μια και μόνο τραπεζική μετοχή.

 

Σχετικές μετοχές:
ΔΙΑΣ
Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2005 αναγνώστες
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010
17:07

Μα τι είναι αυτά . . . .???

 

 

 

 

Πρώτη φορά τόσα χρόνια στο χρηματιστήριο βλέπω δημοσιευμένη έκθεση, αποτελέσματα κλπ και να έχουν σβηστεί με μαρκαδόρο ?? τα σημαντικότερα στοιχεία.

 

Δεν μπορώ να πω τίποτα, απλώς θλίβομαι για την διοίκηση και για τους χιλιάδες μετόχους της εταιρείας.


Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όσους φίλους έχουν επικοινωνήσει μαζί μου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Ζητώ συγνώμη εάν δεν έχω απαντήσει σε μερικούς από αυτούς λόγο φόρτο εργασίας, αλλά και πάλι τους ευχαριστώ.

 

Ο στόχος του συγκεκριμένου blog είναι να δημοσιεύονται κατά καιρούς διάφορες επενδυτικές ιδέες. Απλά το συγκεκριμένο θέμα (η συγχώνευση της Centric με τις άλλες δύο εταιρείες) μας θύμισε ημέρες του 1999 και τώρα που έχουμε το βήμα είπαμε να εκφράσουμε την άποψη και αντίθεση μας.

Όσο αφορά νομικές και άλλες συμβουλές δυστυχώς δεν μπορούμε να παρέχουμε. Πιστεύουμε πως ο νομικός σας σύμβουλος ή ακόμα και ο ΣΕΔ (που από ότι γνωρίζω έχει στα μέλη του αξιόλογους νομικούς που ασχολούνται με τα χρηματιστηριακά ζητήματα) μπορεί να σας δώσει ποιο σωστή πληροφόρηση και καθοδήγηση σε σχέση με τα παραπάνω.

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΣΕΝΤΡ
Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 14123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Διάφορες επενδυτικές ιδέες. Ελπίζουμε πως μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο επενδυτή στην ερευνά του για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.Όλα τα παραπάνω άρθρα δεν αποτελούν πρόταση λήψης επενδυτικών θέσεων σε διάφορα προϊόντα ή μετοχές. Εξάλλου ο κίνδυνος διαφοροποίησης όλων των παραγόντων που αναφέρονται στο κάθε άρθρο είναι υψηλός. Η κάθε παρουσίαση είναι φωτογραφία διαφόρων μεγεθών και γεγονότων την χρονική στιγμή που παρουσιάζονται. Ο κάθε επενδυτής πρέπει μετά την ανάγνωση του άρθρου να συνεχίσει την ερεύνα του σε μεγαλύτερο βάθος.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις